New York: Manhattan, Financial District

Åh Financial district. Här fann vi bland annat Wall Street, Brooklyn bridge, Battery Park och Ground Zero. Financial district ligger i det sydligaste delen av Manhattan och skyskrapor som ligger här är dödliga. Tidigare fanns World trade Center här innan 9/11 som idag kallas Ground Zero vilket är en memorial center efter det som hände.
 
Vi vart helt häpnade över hur denna område skiljer sig tillskillnad från dem andra delarna av Manhattan. Här var alla business klädda, och man kände sig verkligen inte att man var i en turistområde utan snarare en arbetsort. Sedan när man kom vid vattnet där Battery Park var, så dök turisterna upp igen. Där fanns nämligen färjor som åkte till Statue of Liberty Aka Frihetsgudinnan. Vi åkte ut med en av färjorna, och när vi kom tillbaka till fastlandet, så besökte vi Shake Shack.
 
Shake Shack är nämligen en amerikanskt restaurangkedja  som grundades i New York, och är idag väldigt omtalad tack vare deras goda burgare. Vi vart supernöjda, då menar jag verkligen supernöjda. Burgarna levde högre än vad vi hade förväntat så glöm ej att äta i Shake Shack när du är i New York.
 
Promenad över Brooklyn Bridge är ett måste. Vi gick från Manhattan till Brooklyn via bron, och WOW! Så häftigt upplevelse. Nackdelen är bara att ena halvan av den smala vägen är cykel väg medan den andra halvan är gåväg, så det kan bli riktigt trångt. Jag minns hur jag och Paulina tappade bort Selma här haha, vad vi sprang som galningar över bron. Framåt tillbaka haha nej gud vad det var scener. 
 
Sammanfatvis så finns det mycket att göra när man besöker Financial district, så det till att använda tiden väl speciellt om besöker New York under en kort stund, för denna plats tog en hel dag att besöka.
 
Stay tuned.
Peace