New York: Manhattan, Central Park

Hur ska man beskriva Central Park? Ja det är svårt att beskriva denna enorma park men jag ska ge det ett försök. Den är mer än nio gånger större än Gamla Stan. I Central Park finns det Zoo, Badplats, Tivoli, Konsertplatser vilket typ består tillsammans en tiondel av Parken.
 
Det som chockerade mig med Central Park var att trots att parken ligger mitt i den centrala Manhattan, så fanns det platser i Central Park där det var lungt och till och med "knäppt tyst". Då pratar jag om en plats som ligger i en stad där det är ljud 24/7. Det fanns områden i parken där knappt människor syntes vilket jag tyckte var ovanligt där, då det kryllade med folk överallt annars i staden.
 
Även man ej har besökt platsen tidigare så känner man igen många platser från tv- serier och filmer man har sett. The Plaza hotel har man exempelvis sett från filmerna Ensam Hemma 2 samt Bride Wars. Bethesda fountain känner man igen till exempel från filmen The Avengers eller från tv-seriena Glee och Gossip Girl. Sist men inte minst så är man bekant med Museumet, American Museum of Natural History, från filmerna Natt på Museet och National treasure.
 
Denna dag åt jag även det godaste maträtten jag någonsin har ätit, nämligen Turkey Burger som vi åt i the Boathouse i Central Park. Alltså wow säger jag bara, verkligen något jag rekommenderar att ni inte missa om ni i är i New York. 
 
Sammanfattvis överträffade Central Park  mina förväntningar rejält och tro mig, mina förväntnigar var höga. Bless Central Park <3
 
Stay tuned.
 
Peace
Kommentera inlägget här: